Olen Sanna Kaivantola, lappilaisen puhtaan luonnon ympärillä ja raikkaissa tunturituulissa kasvatettu lumilautailija, lähihoitaja ja luontoelämysohjaaja. Nykyään vietän suurimman osan vuodesta Norjan vuonojen ja vuorien ympäröimänä Lyngenissä.

Vuoret ovat jo usean vuoden ajan sykähdyttäneet sydämessäni. Koen olevani erittäin onnekas, että saan toteuttaa Lyngenissä vapaalasku-unelmiani ja upean luonnon tutkailua oman takapihan tuntumassa.

Vuoret merkitsevät minulle sekä loputonta leikkikenttää että jännittäviä haasteita. Huoli upeiden jäätiköiden ja vuoristomaisemien rapistumisesta on herännyt päästyäni näkemään niitä lähempää ja huomattua konkreettisia muutoksia. Koen, että POWissa mukana ollessani saan helposti ajankohtaista ja oikeaa tietoa ilmastonmuutoksesta. Yhteisön tuki ja vinkit helpottavat ilmastoahdistusta, valintojen tekemistä sekä vaikuttamista paremman tulevaisuuden takaamiseen.

Vanhempani ovat kasvattaneet minut Lapissa kunnioittamaan luontoa ja sen antimia. Aikuisiällä olen vuosi vuodelta palannut lähemmäs luontoa, ja koen pärjääväni hyvin vähällä. Syön pääsääntöisesti kasvisruokaa sekä silloin tällöin riistaa ja paikallista kalaa. Kaupassa kiinnitän entistä enemmän huomiota, mistä tuotteet ovat peräisin ja miten ne on tuotettu. Lentäminen on aina ollut minulle harvinainen matkustusmuoto ja olen pyrkinyt jättämään sen minimiin. Täysin autotta täällä Pohjois-Norjassa olisi hieman haastavaa elää, mutta matkustan julkisilla yhteyksillä aina kun mahdollista. Junassa ja bussissa on hyvä rentoutua ja tehdä vaikka etätöitä, kimppakyyditkin toimivat useimmiten.

Äänestän ympäristön puolesta puhujia ja pyrin valitsemaan ekologisempia vaihtoehtoja. Sijoittamisesta en vielä paljoa tiedä, mutta suohon olen sijoittanut ja sitä suosittelen muillekin.