!-- Google Tag Manager -->

Miksi juuri sinun kannattaa liittyä POW-yhteisön jäseneksi?

POW Finland on talviurheilijoiden ilmastoliike, joka kannustaa kaikkia talven ystäviä ja ilmastoasioista kiinnostuneita toimimaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Uskomme, että tiedostamalla harrastustemme ympäristövaikutukset voimme yhteisönä vaikuttaa siihen, että talvilajien harrastaminen tapahtuu jatkossa kestävämmällä pohjalla.

Liittymällä POW-jäseneksi tuet sekä ilmastotyötä talvien pelastamiseksi että talviharrastusten säilymistä osana tulevien sukupolvien kulttuuria. 

Sinun jäsenyytesi on meille yhtä arvokasta kuin lumi talvelle.

Nostetta omaan ilmastotoimintaan

POW-jäsenyys tarjoaa sinulle tukea ja inspiraatiota omaan ilmastotoimijuuteesi. Jäsenenä saat ajankohtaista ja hyödyllistä tietoa niin ilmastonmuutoksesta kuin keinoista, joilla voit olla itse osa tarvittavaa muutosta. 

Olemme luoneet talvien ystäville seitsemän askeleen polun talvien pelastamiseksi, joka kokoaa yhteen helppoja käytännön vinkkejä vähäpäästöisempään arkeen. POWin polulla kannustetaan äänestämään ilmaston puolesta toimivia ja puhuvia ehdokkaita, olemaan äänessä ilmastoasioissa omassa yhteisössäsi, opiskelemaan ja kerryttämään tietoa ilmastonmuutoksesta ja sen vaikutuksista, syömään ja matkustamaan ilmastoystävällisesti, elämään yksinkertaisemmin sekä kuluttamaan vastuullisesti. Lähtökohtanamme on ollut luoda arkeen helposti soveltuvia työkaluja elämän eri osa-alueille – jokaiselle löytyy varmasti oma tapansa tehdä ilmastotekoja!

Vähäpäästöisempää harrastamista

Pyrimme koko ajan löytämään uusia ja kestävämpiä tapoja harrastaa talvilajeja. POW-jäsenenä hyödyt niistä ensimmäisten joukossa. Olemme muun muassa kannustaneet useita suomalaisia hiihtokeskuksia vaihtamaan sähkösopimuksensa kestävästi tuotettuun uusiutuvaan sähköön, jolla on suora vaikutus talviurheilijoiden hiilijalanjälkeen. Uusiutuvaa sähköä käyttäviä hiihtokeskuksia ovat ainakin Pyhä, Ruka, Sappee, Salla, Kokonniemi, Pääskyvuori, Myllymäki ja Sveitsi.*

*Vinkkaa meille jos tiedossasi on uusiutuvaa sähköä käyttävä hiihtokeskus. Päivitämme listaa erittäin mielellämme!

Teemme yhteistyötä myös lukuisten muiden yritysten kanssa. POW toivoo yhteistyön sähköautojen latauspisteitä tarjoavan Virran kanssa lisäävän vähäpäästöisten kulkuvälineiden ja tapojen hyödyntämistä arkipäiväisessä liikkumisessa. Lyöttäytymällä yhteen Vaatelaastarin kanssa POW kannustaa ihmisiä pidentämään laskuvaatteidensa käyttöikää niitä korjaamalla ja huoltamalla.

Yhteisönä äänemme kantaa pidemmälle

POW-jäsenenä tuet yhteiskunnallista vaikuttamista, sillä yksi tärkeimmistä tavoitteistamme on kanavoida talven ystävien ääni poliittisten päättäjien suuntaan. Vuonna 2019 puhuimme ilmastoasioista muiden kansalaisjärjestöjen rinnalla ennen kevään eduskuntavaaleja ja onnistuimme luomaan otollisen ilmapiirin ilmastovaaleille. Tänä vuonna POW Finland on yksi kymmenestä kansalaisjärjestöstä, jotka ovat laatineet kunnille listan konkreettisista toimenpiteistä, joilla Suomesta tehdään hiilineutraalia yhdessä kuntalaisten kanssa. Tällä strategiakaudella keskitymme erityisesti liikenteen päästöjen vähentämiseen.

POW-jäsenenä saat myös oman äänesi kuuluviin, sillä tuemme muutosta erilaisten kampanjoiden avulla. Vuonna 2019 lasten lumileikit haluttiin osaksi UNESCON maailmanperintöä Rukan ja Reiman kanssa toteutetun kampanjan avulla. Adressimme lumilekkien puolesta keräsi 20830 allekirjoitusta.

Ilmastoviesti osaksi tapahtumia

Tapahtumien osalta teemme yhteistyötä hiihtokeskusten ja muiden yritys sekä yhteisöjäsentemme kanssa. Tapahtumayhteistyön tavoitteena on tuoda ilmastonmuutoksen vastaiset toimet osaksi tapahtumien sisältöjä. Vuokatin nuorten MM-hiihtojen pääyhteistyökumppanina jaoimme ilmastoviestiä osana suurta kansainvälistä urheilutapahtumaa ja kannustimme nuoria urheilijoita levittämään sanaa ilmastonmuutoksen hillinnän merkityksestä talviurheilulle.

Sinun jäsenyytesi on meille yhtä arvokasta kuin lumi talvelle.

Jaamme talviharrastuksiin ja ilmastonmuutokseen liittyvää tietoa ja järjestämme erilaisia tietoiskuja, keskustelutilaisuuksia ja asiantuntija puheenvuoroja jäsenillemme ja muille talvien ystäville. Olemme saaneet paljon näkyvyyttä mediassa tunnettujen POW-lähettiläiden kautta ja tuotua esiin tärkeää tietoa ilmastonmuutoksesta ja talvien pelastamisen tärkeydestä. 

Innosta muut mukaan!

Tiedämme, ettei mikään ole yhtä hauskaa kuin lumessa peuhaaminen. POW-jäsenenä pääset innostumaan talviharrastuksista, mutta innostamaan samalla myös muita niin talvilajien pariin kuin talvien suojeluun.

Voit kutsua ystäväsi ja perheenjäsenesi liittymään POWin jäseniksi, tykätä POWin somekanavista ja jakaa sisältöjämme myös omalla Instagram-tililläsi. Käyttämällä tunnistetta #pelastetaantalvet voit jakaa kanssamme omia talven kohokohtiasi.

POWin jäseneksi pääset liittymään tästä!

PS. POW-jäsenenä pääset vaikuttamaan talvien pelastamiseen myös osallistumalla vapaaehtoistoimintaamme, tulemalla mukaan lähettilääksi, kannustamalla mukaan oman talviurheiluyhteisösi tai talvesta pitävän yrityksen, jonka parissa toimit. Näitä osa-alueita kehitämme toiminnassamme juuri nyt ja niiden tiimoilta aukeavista uusista mahdollisuuksista kerromme pian lisää!