Polku talvien pelastamiseen

POWin polku talvien pelastamiseen johtaa meitä kohti kestävää ja vähäpäästöistä yhteiskuntaa. Kannustamme kaikkia talvien ystäviä kulkemaan tähän suuntaan

Kyse on isoista ja pienistä muutoksista ja teoista, joita jokainen meistä voi tehdä. Tärkeintä on tehdä tekoja jotka edistävät rakenteellista muutosta kohti ilmastoystävällistä yhteiskuntaa. Astu kanssamme polulle, joka ohjaa meidät tähän suuntaan.

Vaikuta politiikkaan

Jotta talvet voidaan pelastaa, koko yhteiskuntaa täytyy muuttaa. Käytä äänioikeuttasi ja äänestä ehdokkaita, jotka pitävät ympäristömme puolta. Kannusta päättäjiä, kun he ovat oikealla tiellä ja kiritä tiukempiin päätöksiin, kun aihetta on.

Lue lisää: Powin polku – vaikuta politiikkaan

Ole äänessä

Puhu ilmastokriisistä ystävillesi, perheellesi ja työtovereillesi sekä sosiaalisen median verkostoissasi. Ilmastoaktivismia ei ole ilman aktiiveja. Yksittäisen henkilön ilmastoteko kasvaa vaikutukseltaan sitä mukaa kun se innostaa myös muita toimimaan. 

Lue lisää: Powin polku – ole äänessä

Opiskele

Lue ilmastokriisistä ja sen ratkaisuista netistä, kirjoista sekä luotettavista tiedotusvälineistä ja kerro oppimastasi muille.

Lue lisää: Powin polku – opiskele

Elä yksinkertaisemmin

Asu ilmastoystävällisesti, vähennä kulutustasi, älä osta mitään turhaa, vuokraa ja lainaa, käytä tavaroita uudelleen ja pidempään sekä kierrätä asiat joita et enää tarvitse.

Lue lisää: Powin polku – elä yksinkertaisemmin

Syö ilmastoystävällisesti

Suosi planetaarista ruokavaliota, vältä liha- ja maitotuotteita, suosi sesongissa olevia tuotteita, minimoi ruokahävikki. Jos pystyt, suosi reilusti tuotettua ruokaa, vaikka se olisi kalliimpaa.

Lue lisää: Powin polku – syö ilmastoystävällisesti

Matkusta fiksummin

Käytä arjen matkoilla mahdollisimman paljon joukkoliikennettä, kimppakyytejä ja polkupyörää. Pyri autoilussa minimoimaan fossiilisten polttoaineiden kulutus. Suosi lähimatkailua. Valitse juna lentämisen sijaan ja jos lennät, ole kohteessa kerralla pidempään.

Lue lisää: Powin polku – matkusta fiksummin

Äänestä lompakollasi 

Suosi yrityksiä, joiden tuotteet ja toimintatavat ovat ympäristöystävällisiä ja joille ympäristöstä huolehtiminen on etusijalla. Varmista että säästösi ja sijoituksesi on ohjattu ilmastoystävällisiin sijoituskohteisiin. Kompensoi ne päästöt, joita et voi välttää ja anna tukesi myös ilmastojärjestöille jotka kirittävät yhteiskunnan muutosta.

Lue lisää: Powin polku – äänestä lompakollasi

Tule Mukaan pelastamaan talvia

Protect Our Winters Finland aktivoi talviurheilun ystäviä ja talvilajien parissa toimivia yrityksiä pelastamaan talvemme toimimalla ilmastonmuutosta vastaan.